Így keltsd újra életre a vasárnapi húslevest
A húsleves rengeteg háztartásban kötelező eleme a vasárnapi ebédnek. Persze átszűrve, hűtőben tárolva egy-két napig még ugyanúgy fogyasztható, előfordul azonban, hogy a második napon már nem kívánjuk annyira a megmaradt levest, illetve a főtt húst. Sebaj, a leves és a benne főtt finomságok is remekül felhasználhatók egy következő, izgalmas ebédhez. A megmaradt húsból készíthetünk egy izgalmas ázsiai pirított tésztát, az alaplé pedig tökéletes alapja lehet egy isteni, krémes rizotttónak. Mutatjuk, hogyan.
Ázsiai pirított tészta
Hozzávalók:
- megmaradt leveshús
- 20 dkg rizstészta
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csomag újhagyma
- 5-6 ek szójaszósz
- 4-5 ek szezámolaj
- 2-3 ek hoisin szósz
- tálaláshoz friss koriander, esetleg csírák (elhagyható)
Elkészítés:
- A rizstésztát áztassuk, illetve főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
- Az újhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit csíkozzuk fel.
- Melegítsük fel a szezámolajat, majd dobjuk rá a zöldségeket és megmaradt főtt húst. Amikor elkezd pirulni, adjuk hozzá a szójaszószt és a hoisin szószt.
- A végén a zöldségeket és a húst keverjük össze a kifőtt rizstésztával.
- Tálalásnál megszórhatjuk friss korianderrel, esetleg csírákkal.
Lapozz a következő receptért.