Húsmentes angol reggeli, wales-i vegetáriánus „kolbásszal”

Nagy Sándor receptje.

Nagy Sándor receptjei a Femcafén

Nagy Sándor, alias Sanya a gasztromédia egyik legérdekesebb alakja. Biztosan nem okozna számára gondot a fine dining konyha, de ő gyerekkorunk finomságaihoz nyúl vissza: újraértelmezi a melegszendvicset, százféleképpen készíti el a tojást, úgy fuzionálnak magyaros receptjei a nemzetközi trendekkel, hogy közben elhiszed, hogy te is meg tudod csinálni. Nem csak felhívja a figyelmet a hazai termékekre, de időről időre saját termelői piaccal örvendezteti meg a főzés szerelmeseit. Követői között ott van a hazai gasztroélet jónéhány jeles képviselője. Kefír nevű kutyája brandjének része, nagymamája: Balla mama pedig hagyományos receptjeivel és életbölcsességeivel instaoldalának sztárja. Nagy Sanya receptjeit és eredeti stílusát mostantól a Femcafe Recept rovatában is élvezhetitek.

Glamorgan

Ez a wales-i vega „kolbász” tökéletes kiegészítője a húsmentes angol reggelinek! Baromira tömör, szóval csak óvatosan a burkolással, egy „szál” bőven elég belőle. Elkészíteni meg rém egyszerű. Ennek is van több változata, ez a saját keverék mixem, mert zsemlemorzsán és sajton kívül tartalmaz egy nagyon kevés krumplit is.

Hozzávalók:

  • 200g zsemlemorzsa (fele-fele arányban: bolti és frissen, száraz kenyérből, vagy ha nincs otthon száraz kenyér, akkor sütőben pirítsatok meg egy szeletet, hagyjátok kihűlni és egy késsel vágjátok apró, de durvább darabokra!)
  • 10 dkg főtt krumpli (összetörve)
  • 15 dkg cheddar vagy vörös cheddar
  • 1 tojás
  • fél deci tej
  • kb 10 cm hosszúságú póréhagyma (apróra vágva)
  • egy kis csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 ek snidling (apróra vágva)
  • 2 szál újhagyma
  • 1.5 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk angol mustár

A „panírhoz”:

  • 1 tojás
  • 2 tk fűszerpaprika
  • kevés liszt

Elkészítés:

A megfőtt és hideg tört krumplihoz hozzáadjuk az összes hozzávalót és egy masszát gyúrunk belőle. Hagyjuk állni negyed órát, majd lisztezett felületen hosszúkás rudakat nyújtunk (2-2,5 cm vastagságú), majd ebből 10-15 cm, hosszúságú „kolbászkákat” vágunk. Felverünk egy tojást, egy tányérba összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával, majd a „kolbászokat” először a tojásba, majd a lisztbe forgatjuk. A hűtőben hagyjuk állni őket legalább egy órát. Forró olajban sütjük aranybarnára őket. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 5 percet.

További két különleges reggeli receptért lapozz!

Oldalak

Fashion&Beauty
A Diana hercegné által viselt ikonikus darabok máig meghatározó elemei a királyi öltözködésnek, ezt pedig Meghan Markle legutóbbi szettje is tökéletesen alátámasztja.
Lifestyle
A Bika vigyázzon, különben csúnyán kiszúr vele egy kollégája. Napi horoszkóp.
Sztárok
Az Abbey nevű német juhász és Will Smith nagy jól összebarátkoztak a forgatás alatt, de akadt egy dolog, amit nem engedtek meg a sztárnak.
Egészség
Akad olyan, aki a diétája alatt messziről elkerüli a tésztát, pedig ez is az egészséges, és kiegyensúlyozott táplálkozás része. Azonban nem mindegy, hogy milyet fogyasztunk.
Fashion&Beauty
A tél a legmegfelelőbb időszak arra, hogy peelingkezelések segítségével újítsuk meg bőrünket. Én is kipróbáltam a hámlasztást, megmutatom, mit tapasztaltam!
Utazás
A 2025-ös várható utazási trendek alapján – amelyek nagyrészt az előzetes foglalásokon alapulnak – bár minden visszarendeződni látszik a pandémia előtti időkre, valójában nagyon is újfajta motivációk...