Roston tokhal zöldborsó pürével

Egy könnyű, mégis laktató fogás ebédre vagy vacsorára.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Roston tokhal zöldborsó pürével
Hozzávalók:
- 1 db tokhal filé
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 ek vaj
- 1 db citrom leve
A zöld kéreghez, amit a halra teszünk:
- 5 dkg mandula
- 10 dkg pankó morzsa
- 1 csokor petrezselyem
Zöldborsó püré:
- 25 dkg zöldborsó
- 1 csomag bébispenót
- 1 dl habtejszín
- 3 dkg reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
- 1 ek vaj
- 1 db burgonya
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Tokhal:
- Elkészítjük a zöldkérget, amihez egy alsó késes darálóba tesszük a pankó morzsát, a mandulát, és a petrezselymet, majd össze daráljuk és félretesszük.
- Elkészítjük a halat, ehhez egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük az olajat, a halfilét egyenlő széles szeletekre vágjuk. Mind a két oldalát hirtelen megpirítjuk az olajon és felrehúzzuk a tűzről, sózzuk borsozzuk.
- Mellé tesszük a vajat, és rá facsarjuk a citromot, majd ráhalmozzuk a petrezselymes zöld kérget.
- Sütőbe tesszük 8-10 percre 210 fokon.
Zöldborsó püré:
- A burgonyát megfőzzük, majd félretesszük.
- A zöldborsót a vajon megpároljuk egy kevés sóval, borssal, majd amikor megpuhult turmix gépbe tesszük, és hozzáadjuk a bébispenótot, a habtejszínt, a parmezánt, a fokhagymát, a lime levét, és a főtt burgonyát.
- Így turmixoljuk össze, ha nagyon sűrű, akkor habtejszínt még tehetünk hozzá.