Kakukkfüves tarja zsenge zöldségekkel

Marton Adrienn, az Adri's Kitchen háziasszonya

Kakukkfüves tarja zsenge zöldségekkel

Hozzávalók
- 1 kg tarja
- 5 dl búzasör
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. kakukkfű
- 200 ml dijoni mustár
- 1 csomag zöld spárga
- 20 dkg lila burgonya
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 100 g zsír
- só
- bors
Elkészítés
- A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A mustárt elkeverjük 2 dl sörrel, a sóval, borssal, az apróra vágott négy gerezd fokhagymával és a kakukkfűvel, majd bekenjük vele a szeleteket.
- Egy hőálló tál aljába teszünk a zsírból, mehetnek rá a hússzeleteket.
- Magas hőfokon kérget sütünk a húsra, ezután mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, letakarva 1,5 órára. A burgonyát és a spárgát alaposan megmossuk, majd 40 perc eltelte után a hús mellé dobjuk.
- A húst a zöldségekkel és a párolt zsenge zöldborsóval tálaljuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak

This is a modal window.