Zabpehely palacsinta erdei gyümölcs mártással

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Zabpehely palacsinta erdei gyümölcs mártással
Zabpehely palacsinta erdei gyümölcs mártással
Hozzávalók:
PALACSINTA:
- 3db érett banán
- 1,5dl mandulatej
- 150g finomszemű zabpehely
- 2db tojás
ERDEI GYÜMÖLCS MÁRTÁS:
- 1 csomag erdei gyümölcs mix
- 5 dkg xilit
- 1 kk vanília őrlemény
Elkészítés:
PALACSINTA
- Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük a mandulatejjel.
- Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes banánpéppel, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet.
- Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés zsiradékot, majd a masszát egy evőkanál segítségével helyezzük a serpenyőbe, süssük oldalanként 3-3 percig.
ERDEI GYÜMÖLCS MÁRTÁS
- Egy lábasba öntjük a fagyasztott gyümölcsöt, rászórjuk a vanília őrleményt és elkeverjük.
- Rákanalazzuk a xilitet és kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kissé be nem sűrűsödik.
- A palacsintákra csurgatva tálaljuk.