Őszre hangolva: Aszalt szilvás cipó, a legfinomabb süti, amit a héten készíthetsz
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/aszalt_szilvas_cipo_123rf_lead.jpg?itok=GLQ4hpwI)
Egy óra alatt kész.
Aszalt szilvás cipó
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1 ek méz
A töltelékhez:
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 dl vörösbor
- 2 ek méz
- diógerezdek
![A kép csak illusztráció](/sites/default/files/images2017/8_recept/aszalt_szilvas_cipo_123rf.jpg)
Elkészítés:
Az aszalt szilvát a vörösborban a mézzel ízesítve megpároljuk, majd leszűrjük, a közepébe pedig diógerezdeket dugunk. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk annyi langyos víz hozzáadásával, hogy ruganyos, ne túl lány tésztát kapjunk. 1 cm vastag, 8 cm széles rúdba sodorjuk, a dióval megspékelt aszalt szilvával megtöltjük, felcsavarjuk, 20-30 percig kelesztjük, a tetejét pedig tojássárgájával megkenjük, átlósan bevagdossuk és készre sütjük.