Egy főétel az igazi ínyenceknek - Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival
Egy igazi magyaros újra gondolva.
Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 80 dkg marhalábszár
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirosarany
- 3 tk ételízesítő
- 4 tk pirospaprika
- 1 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió
A nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 0,5 dl víz
- 1 csomag kapor
- 1 tk só
Elkészítés:
A nokedlihez a kaprot finomra vágjuk, a többi hozzávalót pedig összekeverjük, majd beletesszük a felaprított kaprot a nyers nokedlitésztába, amit forró, olajos vízbe szaggatunk és kifőzünk. A marhalábszárat felkockázzuk, és eltávolítjuk róla az ínakat. Egy nagy lábosban kifőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát forró olajon megfonnyasztjuk, és átsütjük rajta a kifőzött húst. Belerakjuk a fűszereket, valamint a pirosaranyat, átkavarjuk az egészet, és felöntjük vízzel. Fontos, hogy főzés közben pótolni kell az elpárolgott vizet, de mindig csak keveset öntsünk hozzá egyszerre, mert csak akkor lesz igazán finom szaftos a pörköltünk. Ha a hús megpuhult, elkészült az étel, amit a kapros nokedlival tálalunk.