Krumplipüré leves: Egy lépéssel több, mintha köretnek készítenéd
Kitűnő ötlet, ha egy gyors, meleg, laktató fogásra vágysz.
Krumplipüré leves
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 5 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 1 húsleves kocka
- 2 dl tejföl
- só
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A meghámozott és megmosott krumplit felkockázzuk, majd hideg, bő, sós vízben feltesszük főni. Ha a krumpli megpuhult, leszűrjük és újra felengedjük vízzel. Amikor forrni kezd, beledobunk egy húsleveskockát, majd összturmixoljuk a krumplit, végül a vajból és a lisztből készült világos rántással még sűrítjük. Ezután beletesszük a tejfölt, hagyjuk így még újra felforrni, majd friss petrezselymet szórunk bele.