Toroskáposzta – hideg napokon egy isteni fogás ebédre

Csirkemellből is elkészítheted.
Toroskáposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstarja
- 1 ek mangalica zsír
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 babérlevél
- 10 szem egész bors
- só
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd levéve a tűzről megszórjuk pirospaprikával. Erre dobjuk a felkockázott tarját, hirtelen megpirítjuk, majd ha kifehéredett, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Eközben a savanyú káposztát alaposan átmossuk és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsot, majd kb. fél órán át főzzük. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a hússal összepirítjuk. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.