Rakott zöldbab – egy zöldséges étel, amit a húsimádók is szeretni fognak

Egy isteni fogás hétköznapokra is.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 kg zöldbab
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellett, majd kissé megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amíg a pörkölt készül, a zöldbabot gőz fölött puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük, majd az egészet finoman meghintjük sóval. Egy vajjal kikent tűzálló tálban megágyazunk a zöldbabbal, erre megy egy réteg hús, majd egy réteg zöldbab, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést zöldbabbal zárjuk. A tetejét megkenjük tejföllel, és addig sütjük, amíg megpirul.

További rakott receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
A spanyol királyné híres arról, hogy az idehaza is népszerű fast fashion üzletekből választ magának nagyszabású eseményekre ruhát: nem volt ez másképp most sem, amikor is a minap szintén egy...
Egészség
A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy népszerű édesítő túlzott fogyasztása felgyorsíthatja az öregedés folyamatát.
Utazás
A hét második felében még 25-30 Celsius-fokos napi csúcsokra van kilátás, vasárnap viszont újabb jelentős fordulóponthoz érkezik hazánk időjárása.