Magyaros ízek - Lecsós csirke
A tepsis ételek készülnek el leggyorsabban, hiszen nincs másra szükség, csak fel kell aprítani az alapanyagokat és bedobni egy tepsibe, majd várni amíg megsül.
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 6 db nagy krumpli
- 3-4 zöldpaprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5-10 dkg zsiradék
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kb. 1 centis karikákra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk, beletesszük a szeletelt krumplit, hogy befedje az alját. Kicsit megsózzuk. Rárakjuk a befűszerezett csirkecombokat (tetszés szerint sózva, fűszerezve). A hús tetejére rakjuk a karikára vágott hagymát, majd a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomszeleteket. Kicsit megsózzuk. Fél bögre vízzel meglocsoljuk. Alufóliát teszünk rá és közepesen meleg sütőben egy óráig sütjük. A fóliát levéve még egy kicsit meg lehet pirítani.