Spenótos-csirkés tortilla és Céklás-lazacos tortilla
Színes, ínycsiklandó házi tortilla, isteni finom töltelékekkel!
Ti milyen variációkban készítenétek el?
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Spenótos-csirkés tortilla és Céklás-lazacos tortilla
Hozzávalók:
Tortillák:
- 210 g liszt
- ½ tk. só
- ½ tk. kömény
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk sütőpor
- 100 g baby spenót /100g cékla püré
- 3 ek. olaj
Spenótos-Csirkés Tortilla Tölteléke:
- 1 db csirkemell filé
- só, bors
- 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga )
- fokhagyma
- kakukkfű
- 2 ek. olívaolaj
- 4 ek. natúr joghurt
Céklás-Lazacos Tortilla Tölteléke:
- 200g krémsajt
- 1 szál újhagyma
- 0,5 csokor kapor
- 0,5 citrom leve
- 200g füstölt lazac (szeletek)
Elkészítés:
Tortillák:
1. Spenótos tortilla (céklás ugyanez, csak céklával): Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad.
2. Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.
3. A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.
4. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt, cayenne borsot és a sütőport. Keverjük össze.
5. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat.
6. Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.
7. A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig míg a kívánt állagot el nem érjük.
8. Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
9. Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.
10. Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat, oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajta.
11. Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.
Csirkés töltelék:
1. A csirkemellet és a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra.
2. Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk.
3. Ha lepirultak a csirkék, szedjük őket egy külön tálba és keverjük hozzá a joghurtot (vagy tejfölt). A paprikákat tegyük abba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük és kicsit pirítsuk meg őket.