Főszerepben az alma: 3 fenséges étel az ősz kedvenc gyümölcsével

Receptek a levestől a desszertig.

Joghurtos almaleves

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb alma
  • 1 l víz
  • ½ rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl joghurt
  • méz ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, felkockázott almát egy kis fazékban feltesszük főni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha felforrt a víz, elkeverjük benne a vaníliás cukrot, majd a levest levesszük a tűzről. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a joghurtot, belecsorgatjuk a mézet és – kivéve belőle a fahéjat és a szegfűszeget – megturmixoljuk úgy, hogy egy kicsit sűrűbb legyen, de azért maradjanak is benne almadarabok. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Egy villámgyors almás csirke recept a következő oldalon.

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Lifestyle
Az Alfa generáció gyakran kerül a figyelem középpontjába a tiszteletlenség vádjával, de vajon valóban tiszteletlenebbek, vagy csak egy újfajta, önálló véleményformálásra ösztönző világban nőnek fel,...
Sztárok
Biztosan te is számos jelenetet fel tudsz idézni a Micsoda nő! című kultfilmből, azt azonban valószínűleg nem tudod, mennyit változott napjainkra az a színésznő, aki Julia Roberts karakterének...
Lifestyle
Manapság, amikor a technológia lehetővé teszi, hogy folyamatosan nyomon kövessük egymás tartózkodási helyét, sok párban felmerül a kérdés: valóban szükséges-e megosztani a helymeghatározást, vagy ez...
Home&Design
Nem kell vagyonokat költened ahhoz, hogy megújítsd a konyhádat. A legfontosabb a kreativitás és a lelkesedés.