Ismered a villámgyors málnalekvár receptjét? Most megmutatjuk

Még tartósítószer sincs benne!

Málnalekvár

Hozzávalók:

  • 1,5 kg málna
  • 30-50 dkg cukor ízlés szerint

Képünk illusztráció

Elkészítés:

A málnát alaposan megmossuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha szeretnénk, össze is törhetjük, de a gyümölcs a hő hatására egyébként is hamar szétesik. A cukorral együtt alacsony lángon főzni kezdjük, forrástól számítva – állandó kevergetés mellett – még kb. 5-10 percig főzzük. Tűzforrón az alaposan kifertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, erősen lezárjuk a tetejét, majd a feje tetejére állítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Fotók: 123rf.com

Lekváros finomságok receptjeiért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Van egy olyan élelmiszer, amely súlyos mérgezést okozhat a macskáknál, ez pedig kezeletlenül akár vaksághoz, sőt, halálhoz is vezethet.
      Egészség
      Van egy olyan tea, amit sokan fogyasztanak, ugyanis hihetetlen, mennyi jótékony hatása van szervezetünkre nézve, ám azt kevesen tudják, hogy bizonyos hatóanyagai serkenthetik az emésztőnedvek...
      Egészség
      Felismerhetetlenre fogyta magát az esküvője előtt a 31 éves nő, ennek ellenére máig rengeteg gyűlölködő üzenetet kap.
      Lifestyle
      Bár sokak szerint az ecet kiválóan fertőtleníti mosás közben a ruhákat, sőt mi több, még a készülékben lévő szennyeződéseket és vízkövet is oldja, a szakértők azt javasolják, inkább ne kísérletezzünk...
      Lifestyle
      Mondhatjuk, hogy a telefonunk már úgy hozzánk nőtt, hogy nélküle gyakorlatilag sehova sem járunk és semmit sem csinálunk. Ennek megfelelően fontos, hogy mindig vigyázzunk rá és rendeltetésszerűen...
      Lifestyle