Lista: ezekben az ételekben és italokban van a legtöbb B12-vitamin
Töltsd fel a raktáraidat!
A legjobb B12-vitamin források
A B12-vitamin elengedhetetlen az idegszövetek egészséges működéséhez és a vörösvérsejtek kialakulásához, a hiánya nagyon súlyos, időnként visszafordíthatatlan következményekhez vezethet. Mutatjuk, milyen finomságokkal tudod feltölteni a raktáraidat!
1. Tonhal
Az omega-3 zsírsavakban gazdag halak, mint amilyen például a tonhal, B12-vitaminban is bővelkednek, így érdemes hetente többször is fogyasztani belőlük, hogy a szervezetünkben ne üsse fel a fejét a hiány.
2. Túró
Amellett, hogy a túró gazdag B12-vitaminban, kalóriában szegény, szóval akár diéta alatt is nyugodtan falatozhatunk belőle.
3. Rákfélék
A rákfélékben a napi szükséges B12-vitamin mennyiség 80%-a található meg, ezenkívül remek forrásai a kolinnak; ez a vegyület a szív, illetve az agy egészségének megőrzéséhez járul hozzá.