A nagymamám specialitása: Tárkonyos csirkeragu leves

Nálunk az egész család így készíti, egyszerű ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora minden évszakban. Ha most nincs kedved levest főzni, tedd el máskorra ezt a receptet, mert tényleg mennyei az íze.
Tárkonyos csirkeragu leves - Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé fokhagymás sóval fűszerezve
- olaj
- 4 nagyobb gomba
- 3 sárgarépa
- 1 kis doboz konzerv borsó
- 1 fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 nagy csipet tárkony
- só
- fehérbors (őrölt)
- ételízesítő
- 1 evőkanál citromlé
- 250 ml főzőtejszín
- 45 g finomliszt
Csirkeragu leves
Elkészítés
A hagymát megdinszteljük, a befűszerezett csirkemellet a gombával együtt átpiritjuk. Fölengedjük nagyjából két liter vizzel, fűszerezzük, ételízesítőt és tárkonyt teszünk bele, majd beletesszük a felaprított répát és a fehérrépát is. Amikor már majdnem puha a répa, akkor hozzáadunk egy kis dobozos zöldborsót. A legvégén a három evőkanál lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és kevergetve a leveshez adjuk. Ha szeretnék, szaggathatunk bele egy kis nokedlit is. Öt percig forraljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy mustárt, és már tálalhatjuk is!
Még két isteni, tartalmas levesért kattints a következő oldalra!
Fotó:instagram
Oldalak

This is a modal window.