Így készíts tökéletes rántott sajtot, hogy ne folyjon szét
Mindenki nagy kedvencével gyakran meggyűlik a szakácsok baja. Nincs annál bosszantóbb, mikor nem úgy sikerül ahogy terveztük, és a végén nagyjából már csak az üres panírt mártogathatjuk az ebédnél. Pedig egy egyszerű trükkel könnyen tökéletes rántott sajtot készíthetünk. Most megmutatjuk, hogyan csináld!
Rántott sajt
Hozzávalók
- 3-szor 75 g camembert sajt
- 3-szor 50 g cheddar sajt
- 3-szor 50 g trappista sajt
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- Só, bors ízlés szerint
- 6 dl sütőolaj
Elkészítés
A sajtszeleteket forgassuk vastagon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. Rázzuk le róla a felesleget, majd ismételjük meg a folyamatot, hogy dupla panír réteget kapjunk, így biztosítjuk, hogy a sajt nem fog kifolyni, mert tudjuk, hogy hajlamos a szökésre. Ez után vegyünk elő egy magasabb falú edényt és bőséges mennyiségű forró olajban 8-10 percig süssük a sajtszeleteket, amíg szép, aranybarna színt nem kapnak. Papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges olajat és tálalható is.
Így még finomabb
Személy szerint imádom a rántott dolgokat majonézzel, különösen akkor, ha saját készítésű a mártogatós. A kedvenc szószom házi receptjét a következő oldalon találod!