Egészség

A legjobb természetes vasforrások: íme, a lista, ami sokaknak segíthet

Ezeket mindenképpen építsd be az étrendedbe.

1. Osztriga

Bár itthon nem tartozik a leggyakrabban fogyasztott finomságok közé, érdemes néha csirke helyett ezt feltálalni. Hat normál méretű osztriga 4 mg vasat tartalmaz, emellett pedig 43 kalóriát, 50 mg kalciumot és 5 g proteint is rejt magában.

2. Fehérbab

A fehérbab szintén gazdag vasban, egy fél csésze több mint 3 mg-ot tartalmaz ebből a fontos ásványi anyagból. Kalciumot, B-vitamint, proteint és sok-sok antioxidánst is magához vesz az, aki rendszeresen fogyaszt fehérbabot.

3. Lencse

Mindenki tudja, hogy a lencse szerencsét hoz, ám azt kevesebben, hogy emellett bővelkedik vasban is. Egy fél csészében 3 mg rejlik, de rost is van benne (8 mg), és feltölti a szervezetet proteinnel, magnéziummal és cinkkel.

4. Csicseriborsó

Fél csésze csicseriborsóban 2,5 mg vas rejlik, tehát minden vashiányosnak kötelezővé kéne tenni a fogyasztását. Jó hír, hogy emellett még más vitaminokat és ásványi anyagokat is találunk benne, például folsavat és rostot.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: lahealthyliving.com, myownprivatekitchen.blogspot.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Egészség
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.