Eper mousse: könnyed nyári finomság a forró napokra

Nyár van nyár! Na és eperszezon. Mindkettőt már külön-külön is imádom, viszont az eper - kora nyáron egy igazán nyerő páros. Ezért is készítettem egy könnyed mousse-t ebből a csábítóan illatos és zamatos gyümölcsből. A kókuszos-datolyás keksz alap már csak a ráadás. Remélem ti is ennyire szeretitek majd.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Eper mousse kókuszos-datolyás keksz alappal
Hozzávalók - A kekszes alaphoz
- 200 g kesudió
- 80 g kókuszreszelék
- 4-5 ek méz
- 6-8 db cukormentes kakaós keksz
A krémhez
- 2 lap zselatin
- 130 g zsírszegény joghurt
- 130 g creme fraiche
- 25 g eritrit
- 1 kg eper
- 125 ml habtejszín
A díszítéshez
- friss mentalevél
- pár szem eper
- 50 g étcsokoládé
Elkészítés
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet, a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.
2. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
3. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk. A krém tetejére helyezzük a csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük.