A legfinomabb briós receptje: pipáld le a pékségeket!

Briósért sokszor állunk sorba a pékségben, pedig ezzel a recepttel házilag is mennyit tudunk kreálni.
Hozzávalók
- 33 dkg liszt
- 3,6 dkg margarin
- 3,3 dkg cukor
- 3 g só
- 1,6 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
Briós elkészítése
A tejet langyosítsuk fel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Dagasszunk belőle kemény tésztát és pihentessük 20 percig. Ezt követően vágjuk szét nagyjából 5 dkg-nyi darabokra, és sodorjunk belőlük rudakat. Csigaformában vagy tetszőleges alakzatban csavarjuk fel, tegyük rá egy sütőlemezre, a tetejüket pedig kenjük meg a felvert tojással. 45 percig hagyjuk kelni, és újra kenjük át tojással. Hintsük meg egy kis cukorral, és 180 fokos sütőben negyed óra alatt süssük készre.
Lapozz a sajtos roló és a rizsfelfújt receptjéért is!
Fotó: Epicurious.com
Oldalak

This is a modal window.