Túrós sztrapacska szalonnával: a hagyományos ételek etalonja

A túrós tészta rokona a sztrapacska, egyiket jobban szeretjük, mint a másikat. Most utóbbi receptjét hoztuk, mert nem lehet megunni.
Hozzávalók
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 6 dkg zsír
- só
Sztrapacska elkészítése
A burgonyát reszeljük le, adjuk hozzá a lisztet, a zsírt és a sót, majd gyúrjuk tésztává. Forró vízbe szaggassunk belőle galuskát és főzzük ki. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből, zsírjába pedig forgassuk bele a galuskát. Keverjük el, szórjuk rá a morzsolt juhtúrót és a megsült szalonnát. (Tejföllel is meglocsolhatjuk, ha szeretnénk.)
Jó étvágyat!