20 perces meggyes sült mák - Csak összekevered és megsütöd

Ennek a receptnek az ötlete az egyik Mázsaházas edzőmtől származik, ezúton is köszönöm neki. Örülök, hogy rátaláltam erre az edzésformára, nagy szerepet játszik az egészséges táplálkozásomban is. Amióta tudatosan odafigyelek mit eszek, azóta az edzés is jobban megy. Sokszor recepteket is megosztunk egymással persze csak az edzés végén, közben nincs duma. Ez a desszert pillanatok alatt készen van és isteni finom melegen. Én mini pite formákban sütöttem, ami kb. 1 főre elég, de elkészíthető nagyobb, cupcake formákban is. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Miklós Glória - gasztroblogger
Meggyes sült mák
Hozzávalók: (2 db mini pite formához)
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre magozott meggy
- 2 ek. szezámmag
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1/3 bögre kókuszkrém (cocomas)
- 2 ek. agavé szirup (el is hagyható helyettesíthető kókuszvirág cukorral)
- 2 ek. kókuszvirág cukor
- kókuszreszelék díszítésnek
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, a cukrot a végén is rászórhatjuk vagy bele is keverhetjük. Átrakjuk két kisebb olajjal kikent formába és berakjuk sülni kb. 20 perc alatt készen van. Akkor jó, ha elkezd pirulni a teteje. Ha kész, kivesszük és megszórjuk kókuszreszelékkel, majd melegen kikanalazzuk.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.
Lapozz még több egészséges receptért!
Oldalak

This is a modal window.