Végre egy egyszerű, de laktató vacsora - Kolbászos-babos krumplileves
A hűvös napokon mindenkinek jól esik egy tál gőzölgő, tartalmas leves. Ezt a gazdag krumplilevest bátran ajánljuk akár vacsorára is, hiszen gyorsan elkészíthető és garantáltan felmelegít.
Kolbászos burgonyaleves babbal
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg konzerv vörösbab
- 1 szál szárazkolbász
- só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk; a burgonyát kockára, a répát karikára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk, majd mehet bele a krumpli, a répák és 2 l víz.
Ha a zöldégek félig megfőttek, öntsük hozzá a leszűrt babot is. Eközben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a karikára vágott kolbászt. Ha kész, tegyük a levesbe, amit végül ízlés szerint sózzunk-borsozzunk.