Karamellizált sárgarépa - A legolcsóbb köret, amit készíteni is gyerekjáték

A sárgarépa még télen sem tartozik a drága zöldségek közé. Mind ismerjük, szeretjük, és valljuk be, sokan unjuk is már. Nyersen vagy főzve? Nincs is szinte más variáció, pedig a sárgarépa gyönyörű színe és jellegzetes, édeskés íze valami különlegesebb felhasználásért kiált. Ha még nem barátkoztunk össze a sós és az édes meglepő ízharmóniájával, épp itt az ideje, hogy felfrissítsük vele a jól ismert répa narancssárgáját. Tökéletes őszi-téli köret lesz!
Hozzávalók:
- 12-15 kicsi vagy közepes méretű sárgarépa (a nagyáruházakban inkább nagy répákat találni, ezekből 8-10 darab is elég)
- 60 g vaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál paprika
- 2 evőkanál barnacukor
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A répákat vágd fel 5-6 cm hosszúra, körülbelül egy átlagos hasábburgonya vastagságára. A vajat olvaszd fel, majd egy keverőedényben keverd össze a répával, a cukorral és a fűszerekkel, míg minden répát teljesen bevont a keverék. Öntsd az egészet egy kivajazott tepsibe, egyenletesen rendezd el a répákat, úgy hogy ne fedjék egymást. Fedd le a tepsit alufóliával, majd told be a sütőbe. 20 perc után vedd le róla a fóliát, majd rakd vissza még 30 percre. Forrón tálald. Ha elkészült, kakukkfűvel meghintheted.
fotó: lovelaughcook.com
Elkapott a köret-láz? Lapozz a többi ötletért!
Oldalak
