Karamellizált ananász hűs joghurttal - Alakbarát nyári desszert fagyi helyett
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2016/blog/lead02_0.jpg?itok=MbgQCFbP)
Ha vendégeket várok, a nyári melegben mindig a desszert okozza számomra a legnagyobb fejtörést. A legtöbbször saját készítésű fagyival, jégkrémmel készülök, de most valami újdonságra vágytam. Az ananász a kedvenc déli gyümölcseim egyike, így ebből készítettem egy különleges édességet a barátainknak. Magában is édes és finom, de karamellizálva, mentával, pisztáciával és joghurttal tálalva mennyei. Igazi siker volt ez a finomság, úgyhogy mindenképpen próbáljátok ki!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sütőben karamellizált mentás ananász pisztáciás joghurttal
Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 45 perc
Hozzávalók:
- 50 g barna cukor
- 60 ml frissen facsart narancslé
- 2 ek. méz
- ½ ananász, héját eltávolítani, leveleit levágni, fentről félbevágni, majd szeleteket szelni belőle
- 6 db menta levél, vékony csíkokra vágva
- 2 marék pisztácia, durvára vágva
- 50 ml natúr joghurt
- 1 tk. őrölt fahéj
Lépésről-lépésre:
Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.
Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a ”páclében”. 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.
A marinált ananász-szeleteket egyesével, a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre. Ezután 15 percig sütjük az ananászok egyik oldalát, majd átforgatjuk az őket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.
Tipp: Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.