Paradicsom-, cékla- és lilahagyma-saláta - A nyár legegészségesebb fogása
Bár a céklát sokan nem szeretik, tudjuk, hogy tele van vitaminokkal, ezért érdemes beiktatnunk az étrendünkbe. Ez a zöldség az alapja a következő salátának is, amely amennyire színes, annyira laktató is! A receptet - sok más ínycsiklandó finomság mellett - megtaláljátok a BBC GoodFood júliusi számában is!
Hozzávalók
10 főre, 20 perc előkészítés + hűtés, könnyű
- 700 g paradicsom, használjunk többfélét, vegyesen
- 500 g főtt céka (többféle színű) apró darabokra vágva
- 1 lila hagyma felszeletelve
- 2 ek. magos mustár
- 5 ek. vörösborecet
- 2 ek. Pimm’s likőr
- 2 ek. méz
- 2 nyers cékla vékonyra szeletelve
Elkészítés
1. A kisebb paradicsomokat hagyjuk egészben, a nagyobbakat vágjuk félbe vagy falatnyi darabokra. Tegyük egy nagy tálba a főtt céklával és a lila hagymával együtt. Keverjük össze a mustárt, az ecetet, a likőrt és a mézet. Kissé sózzuk, majd locsoljuk a paradicsomos céklára. Óvatosan keverjük össze.Tálalásig tartsuk hűtőben, néha keverjük át, hogy az öntet jól bepácolja a zöldségeket.
2. Tálaláskor rendezzünk néhány szelet nyers céklát egy nem túl mély tányérra, majd kanalazzuk rá a salátát, ízlés szerint sózzuk.
Tápérték-adatok
adagonként: 79 kcal • 1 g zsír • 12 g szénhidrát • 11 g cukor • 3 g rost • 2 g fehérje • 0,4 g só