Gyors mézes-fokhagymás csirke - Szaftos fogás, keleti ízvilág
Felejtsük el kicsit a hagyományos csirkemellet és készítsünk inkább belőle egy ízletes, keleties fogást! Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a szósztól egészen mennyei lesz!
Hozzávalók
- 1 tk növényi olaj
- 3-4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
A szószhoz
- ¼ csésze szójaszósz
- ¼ csésze méz
- 2 ek ketchup
- 1 és ½ ek zúzott fokhagyma
- szezámmag (elhagyható)
Elkészítés
A csirkemell mindkét oldalát 5-5 perc alatt süssük át serpenyőben, egy kis olajon. Közben egy tálban keverjük el a szójaszószt a ketchuppal, a mézzel és a zúzott fokhagymával. Ha ez megvan, öntsük hozzá a csirkéhez és hagyjuk, 10 percig hadd főjön ebben a lében. Amint a csirke teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg szezámmaggal. Rizzsel tálaljuk.