Kókuszos-citromos macaroon - Ellenállhatatlanul könnyű falatok percek alatt
Nem, nem írtuk rosszul, a sütemény neve tényleg macaroon és nem macaron. Ha szereted a kókuszt, akkor ezt a fenséges desszertet imádni fogod! Habkönnyű és hamar elkészül, feltétlenül ki kell próbálnod. Íme, a recept!
Hozzávalók
- 6 csésze kókuszreszelék
- 400 ml cukrozott sűrített tej
- 3/4 csésze liszt
- 2 citrom leve és héja
Elkészítés
Egy tálban keverjük el a kókuszreszeléket, a sűrített tejet, a lisztet, 3 evőkanál citromlevet és a citromok lereszelt héját. Az így kapott masszából formázzunk kissé lapított golyócskákat, és helyezzük el ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Alacsony fokozaton süssük 15 percig, míg a kókusz elkezd kissé barnulni. Ha kihűlt, máris fogyaszthatjuk.