Kétszer nagyobbnak tűnik a hasad tőlük! 9 étel, ami azonnal felpuffaszt

Odafigyelsz arra, hogy mit eszel, rengeteget sportolsz, mégis úgy veszed észre, mintha kétszeresére dagadt volna a tested? Valószínűleg azért, mert puffasztó ételeket eszel. Mutatjuk a bűnösöket, amiket messziről kerülj el!
Keresztesvirágú zöldségek
A keresztesvirágú zöldségek, mint például a brokkoli, a karfiol és a káposzta igen profik abban, hogyan puffasszanak fel. Egyesek nem tudják őket jól megemészteni – valószínűleg a szükséges enzimek hiánya miatt. Amikor ezek a falatok elérik a vastagbelet, a bélben lévő baktériumok gázokat termelnek, aminek erős puffadás a következménye.
Hüvelyesek, bab és gyökérzöldségek
A hüvelyesek, a bab és a gyökérzöldségek szinten nem járulnak hozzá a lapos has érzéséhez. A lencsében például olyan anyag van, ami nagyon felfúj – ezt tudósok is bizonyították. Nagyon egészségesek, ráadásul kevés kalória van bennük, mégis válaszd inkább helyettük a salátát vagy a paradicsomot.
Csonthéjas gyümölcsök
Az olyan csonthéjas gyümölcsök, mint például a szilva, és annak szárított változata dúskál az úgynevezett cukoralkoholokban. A cukoralkoholok azoknak, akiknek jól működik az emésztésük, nagyon egészségesek, ám másoknak gondot okozhatnak. A belekben erjedni kezdenek, és kellemetlen gázokat termelnek.
Fotó: sakhakprf.ru
Oldalak
