Szuperegészséges receptek Marton Adrienntől - Gasztroblogot indított a volt modell

2005-ben a Miss Balaton győzteseként ünnepelte az ország, éveken át modellként dolgozott. Marton Adrienn azóta sikeresen váltott: a kétgyermekes családanya közgazdász diplomáját és modell múltját a fakanálra cserélte. Los Angelesben dolgozott, mint ételstylist, privát séf és receptíró, ma pedig már bárki nyomon követheti heti rendszerességgel megjelenő egészséges receptjeit és konyha tippjeit a Femcafe.hu EnniValó blogjában.

Éveken át modellként dolgoztál, hogy lett belőled ételstylist és receptíró?

A családommal két évig Kaliforniában éltem, s természetesen ott sem hagytam fel a modellkedéssel. Mégis egy napon ráébredtem arra, hogy ez már nekem nem elég. Olyasvalamit szeretnék csinálni, ami amellett, hogy motivál, másoknak is örömöt okoz. Emlékszem, hogy egyszer egy hosszú nap után, amikor hazaértem, épp ezek a gondolatok jártak a fejemben. Nekiálltam főzni és miközben a konyhában ténykedtem, a férjem odajött hozzám beszélgetni. Látta rajtam a vívódást, tanácstalanságot, majd rám nézett és csak annyit mondott, hogy „a főzés”! Először csak mosolyogtam az ötleten, de ő folytatta. „Megtanulod, és séf leszel, utána lehet főzőműsorod vagy akár éttermet is nyithatsz”. Még aznap éjszaka megnéztem az összes kulináris iskolát Kaliforniában, majd szeptembertől beiratkoztam a New School of Cooking intézményébe.

Mi az amit megtanultál?

Kulináris művészetekből szereztem diplomát, amely a francia konyhaművészet alapjait tanítja meg.

Mit csinál pontosan egy ételstylist?

Igazából kétféle ételstylist létezik. Az egyik az, amikor hirdetésekre, újságokba, reklámfilmekbe készítenek igazán látványos ételeket. Ilyenkor nem feltétlenül dolgoznak ehető alapanyagokkal. Például elárulok egy kulisszatitkot, ahhoz hogy a müzli ne süllyedjen le a tejben, a tej helyett folyékony ragasztót használnak. Mondanom sem kell, hogy én a másik csoportba tartozom. Lefőzök egy ételt, letesztelem az ízeket, majd úgy fotózom be, hogy az a leggusztusosabb környezetben legyen, viszont ehető maradjon.

Vajon melyik Adrienn kedvenc konyhája? Klikk a következő oldalra!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A termálvizeknek számos kedvező hatása van a szervezetünk egészére. Ezek a jótékony hatások részben a betegségek megelőzésében játszanak szerepet, részben a már meglévő egészségügyi problémák...
Sztárok
Nem akármire lettek figyelmesek a brit királyi család szemfüles rajongói, amikor górcső alá vették Harry herceg és Meghan Markle idei karácsonyi üdvözlőlapján.
Sztárok
Jenilee Harrison egykor igézően szép, bájos nő volt, sajnos azonban nem tudott megbarátkozni az idő múlásával, ezért drasztikus beavatkozások mellett döntött.
Christmas
A többség inkább előre megveszi a húst karácsonyra, ami abszolút nem baj, de időben kell kivenni a fagyasztóból.
Fashion&Beauty
Bár a hétköznap hordott ruháinkat szinte mindennap mossuk, a télikabátunk tisztítása gyakran háttérbe szorul, holott a megfelelő módszerrel nemcsak a kabát élettartamát hosszabbíthatjuk meg, hanem a...
Home&Design
Bár sokáig a kertészek egyik kedvence volt, mára kiderült, hogy több problémát okoz, mint amennyi előnnyel jár. Inváziós tulajdonságai és mérgező hatása miatt érdemes kétszer is átgondolni, hogy...