Bakonyi sertésszelet - Klasszikus főétel

A bakonyi sertésszelet egy klasszikus főétel, amelyet a gomba és a tejföl tesz igazán különlegessé és időtálló finomsággá. Te is szereted? Készítsd el még ma!

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús (felsál)
  • 20 dkg gomba
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

A húst vágjuk vékony szeletekre, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük meg a szeleteket, és tegyük félre. A felaprított hagymát pirítsuk meg, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá 2 dl vizet és így pároljuk tovább. Tegyük bele vissza a húsokat, és lefedve pároljuk. Olajban pirítsuk meg a felszeletelt gombát, adjuk hozzá a húshoz, majd ha megpuhult a hús, öntsük hozzá a habarást: a liszttel elkevert tejfölt. Ha összeforrt, tésztával vagy galuskával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkto vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookbookbyalex.wordpress.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Azt persze tudta, hogy Harry herceg és Meghan Markle egy pár, de mivel hanyagolja a technológiát, így nem követi a híreket napi szinten.
Lifestyle
A robotporszívók egyre népszerűbbek lesznek, de most egy olyan típust akarnak piacra dobni, ami még könnyebbé teheti a takarítást.
Utazás
Már csak pár nap, és véget is ér a tavaszias január. Érdemes hát kiélvezi a jó időt, amíg van rá lehetőség!
Utazás
A kuriózumnak számító leleltre a szakkarai nekropliszban találtak rá a szakemberek.
Lifestyle
1918-ban, vagyis 107 évvel ezelőtt egy titokzatos szüfrazsett 8 pontból álló listát írt, mely a menyasszonyoknak szóló legfontosabb intelmeket tartamazta. A lajstrom mai szemmel nézve is megdöbbentő...
Lifestyle
Ezek a szavak olyan magokat vetnek el, amelyek az önbizalom, az önállóság és a szeretet virágaivá nőnek majd.