Tejfölös gombaleves - Imádni fogod

Egy kellemes gombaleves mindig jól esik, hiszen laktató, különleges ízvilágú és nagyon finom. Mutatjuk, mi hogyan készítjük!

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • só, pirospaprika

Elkészítés

A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és a zsiradékon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a csipet sót, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookdiary.net

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Szinte minden macskatartóban felmerül időnként a kérdés: kell-e, és ha igen, milyen gyakran kell fürdetni a cicát? A válasz nem olyan egyszerű, mint gondolnánk – a szakértők szerint több tényezőtől...
      Sztárok
      Nem kell tovább várni, a Madách Színház nyilvánosságra hozta a 2025 szeptemberében debütáló Jégvarázs musical szereposztását és alkotócsapatát – a darab sajtótájékoztatóján lehetőségünk nyílt...
      Home&Design
      Ha azt hitted, a 70-es évek különc otthonai örökre a múlté, gondold újra: a süllyesztett nappalik újra fénykorukat élik! Nemcsak a lakberendezők rajonganak értük, de a hírességek, köztük Justin...
      Lifestyle
      Sokan főleg a sajtóból, valamint a közösségi médiából értesültek róla, hogy szombaton Ferenc pápa halála miatt nemzeti gyásznap lesz Magyarországon.
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.