Frittata sonkával és spenóttal - Az ellenállhatatlan olasz reggeli
Ha már unjuk a hagyományos rántottát, érdemes elkészíteni az olasz verzióját, a frittatát. Egyáltalán nem bonyolult, ráadásul isteni finom! Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 1 főtt burgonya felkockázva
- negyed csésze apróra vágott hagyma
- fél csésze kockára vágott sonka
- maroknyi spenót
- negyed csésze víz vagy tej
Elkészítés
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a vizet/tejet, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és öntsük az egészet egy lapos tűzálló tálba. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, míg tojáslepény nem lesz belőle. (Egy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, átsült-e a közepe.)
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!