Áfonyaleves - Különleges finomság a nyári napokra
Ha már unjuk a hagyományos gyümölcsleveseket, próbáljunk ki egy szezonális finomságot! Íme, az isteni áfonyaleves receptje!
Hozzávalók
- 3 csésze fekete áfonya
- 2 ek méz
- 2 tk citromlé
- 1 tk fahéj
- 2 tk kukoricakeményítő
- 1 tk reszelt citromhéj
- víz
- joghurt díszítéshez
Elkészítés
Egy edénybe tegyük bele az áfonyát, a mézet, a citromlevet és a fahéjat egy nagy pohár vízzel. Fedővel lefedve alacsony fokozaton 10 perc alatt főzzük össze. (Ekkorra nagyjából szétfőnek a bogyók.) Egy evőkanálnyi meleg vízhez adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, majd öntsük hozzá a leveshez. Körülbelül 2 percig így főzzük tovább, míg sűrűvé nem válik. Ekkor vegyük le a tűzről és hintsük meg a reszelt citromhéjjal. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen. Tálaláskor díszíthetjük a tetejét egy kanál joghurttal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!