Így készül a szerb ajvár - A legegyszerűbb recept

A szerb eredetű ajvár egy isteni mártogatós, amit fogyaszthatunk húsételekhez vagy akár kenyérre kenve is. Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 40 dkg kápia paprika
  • 40 dkg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet
  • csipet só

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd helyezzük rá a paprikát és a padlizsánt. 180 fokos sütőben süssük meg a zöldségeket, előbbi kevesebb, mint fél óra alatt megsül, utóbbinak nagyjából háromnegyed órára van szüksége. Ha elkészültek, hámozzuk meg őket, csípjük le a szárukat, a paprikát csumázzuk ki. Tegyük bele mindkettőt egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet és a csipet sót, majd pépesítsük össze.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: heneedsfood.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Kaia Gerber tökéletes külsőre lehet büszke, alakja pedig olyan csodás, hogy bármilyen stílusú és fazonú bikini remekül mutat rajta.
Fashion&Beauty
Kate Hudson mindig is képes volt levenni minket a lábunkról remek divatérzékével, ám az a kreáció, amire a legutóbb esett a választása, minden eddiginél nagyobb szenzációt keltett.
Lifestyle
Tényleg olyan hőmérséklet-ingadozások vannak hazánkban, hogy azt nehéz nyomon követni, azonban egy hidegfront már közelít felénk.
Lifestyle
Anyagi téren pozitív változásokra számíthat a Nyilas. Napi horoszkóp.
Sztárok
A források szerint Harry sosem volt még annyira mérges felesége édesapjára, mint most, pedig bizony volt már rá sok példa, hogy Thomas Markle kihozta a sodrából a herceget.
Egészség
A népszerű influenszer életét sajnos már nem lehetett megmenteni, de mi legyünk résen, ha valaki fuldokolni kezd a körünkben evés közben.