Diós répatorta - Recept

Egy finom répatortának senki nem tud ellenállni, sőt, ha dióval ízesítjük az édességet, a végeredmény még mennyeibb lesz!

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • sütőmargarin

Elkészítés

Elektromos habverővel keverjük habosra a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel és a dióval forgassuk össze, majd adjuk hozzá az előbb elkészített masszához. Ezt követően reszeljük bele a répát és a citrom levét pedig facsarjuk ki. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és ezt is adjuk hozzá az előzőekhez. Kenjünk ki margarinnal egy sütőformát és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon egy órán keresztül süssük. Ha elkészült, megolvasztott csokoládéval kenjük be a tetejét és a szélét.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: fosters-iga.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Ha szeretnéd bevonzani a bőséget, érdemes ezeket a színeket tudatosan alkalmazni a mindennapjaidban – akár ruházatban, lakberendezésben vagy kiegészítők formájában.
Lifestyle
Ha egyre gyakrabban felejted el, hová tetted a kulcsaidat, vagy nehezen emlékszel nevekre és fontos információkra, akkor van egy természetes megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
A kedvenc ruháid hamar kifakulnak a mosásban? Van egy egyszerű, de hatékony házi praktika, amellyel évekkel tovább megőrizheted az anyag élénk színét.
Home&Design
A klasszikus parketta ideje lejárt – 2025-ben új trendek hódítanak a padlóburkolatok világában! Ha felújításon gondolkodsz, érdemes megismerned azt a modern megoldást, amely nemcsak stílusos, hanem...
Lifestyle
A Mérleg összefuthat valaki olyannal, akit nagyon régen nem látott és hatalmas örömöt okoz neki. Napi horoszkóp.
Sztárok
Öccséhez, Matteóhoz hasonlóan Amos Bocelli is rendkívül jóképű pasivá érett, ő azonban jóval kevesebbet szerepel a nyilvánosság előtt, mint híres édesapja és testvére.