Humusz házilag - Recept

Nincs is finomabb egy kis humusznál, amit sárgarépával, kígyóuborkával vagy zellerrel érdemes fogyasztani. Igazán ízletes és egészséges nasi.

Hozzávalók

  • 1 bögre csicseriborsó (előző nap beáztatva)
  • fél tk fekete kömény
  • 2-3 ek szezámpüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kevés római kömény
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés

A beáztatott csicseriborsót annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. 20-30 perc alatt puhára fő. Ízesítsük sóval és fekete köménnyel. Ha megfőtt, adjuk hozzá a többi fűszert, valamint az olaj felét, majd egy botmixer segítségével pépesítsük. Fogyasztás előtt rácsurgathatjuk a maradék olívaolajat. Zöldségekkel fogyasszuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thehealthyfoodie.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Van egy olyan élelmiszer, amely súlyos mérgezést okozhat a macskáknál, ez pedig kezeletlenül akár vaksághoz, sőt, halálhoz is vezethet.
      Egészség
      Van egy olyan tea, amit sokan fogyasztanak, ugyanis hihetetlen, mennyi jótékony hatása van szervezetünkre nézve, ám azt kevesen tudják, hogy bizonyos hatóanyagai serkenthetik az emésztőnedvek...
      Egészség
      Felismerhetetlenre fogyta magát az esküvője előtt a 31 éves nő, ennek ellenére máig rengeteg gyűlölködő üzenetet kap.
      Lifestyle
      Bár sokak szerint az ecet kiválóan fertőtleníti mosás közben a ruhákat, sőt mi több, még a készülékben lévő szennyeződéseket és vízkövet is oldja, a szakértők azt javasolják, inkább ne kísérletezzünk...
      Lifestyle
      Mondhatjuk, hogy a telefonunk már úgy hozzánk nőtt, hogy nélküle gyakorlatilag sehova sem járunk és semmit sem csinálunk. Ennek megfelelően fontos, hogy mindig vigyázzunk rá és rendeltetésszerűen...
      Lifestyle