Máktorta - Recept
A máktorta nagyon finom, ennek ellenére gyakran megfeledkezünk arról, hogy egyáltalán létezik ilyen sütemény. Ha már itt van ez a recept, akkor most legalább készítsük el.
Hozzávalók
- 20 dkg sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg liszt
- 5 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet fahéj
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A margarint és a porcukrot keverjük ki, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, a csipet fahéjat és a citrom reszelt héját. A mákot a liszttel keverjük össze, majd forgassuk hozzá a masszához. Ezután öntsük ki egy tepsibe, és 10 percig 200 fokon kezdjük el sütni, majd 10 perc után, mikor a széle kezd pirulni, fedjük le fóliával. Ezután még 15-20 percig kell sütni, azonban csak 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!