Gesztenyés tekercs - Recept
Az őszről a gesztenye jut az eszedbe? Akkor ez a recept tökéletes számodra, hiszen ennek a sütinek a gesztenyemassza a legfontosabb alkotóeleme.
Hozzávalók
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg vaj
- 2 ek rum
- 1 tojás
- 6 dkg vaníliás porcukor
- keserűcsokoládé-öntet
Elkészítés
A gesztenyemasszát 15 dkg vajjal meg a rummal simára keverjük, és ujjnyi vastagon téglalap alakban, vizezett pergamen- vagy celofánpapírra simítjuk. A tojást habosra keverjük a vaníliás cukorral meg a maradék vajjal, a gesztenyemasszára kenjük, és összetekerve, a papírba csomagoljuk. Alaposan kifagyasztjuk, majd az egészet keserűcsokoládé-öntettel vonjuk be, és tálalásig jégen tartjuk.
Ha te is szereted a gesztenyét, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Gesztenyés aszalt szilvás csirke