Borsodó - Recept
Az ősz a szüret időszaka, így előtérbe kerül a borfogyasztás is. Azonban mi van, ha nem megisszuk, hanem valami finomságot készítünk belőle, mint például a borsodó.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 3 ek cukor
- 1 mk liszt
- 3 dl fehérbor
- 3 dl kompótlé vagy víz
- 1 ek rum
Elkészítés
A tojásokat, a cukrot meg a lisztet habverővel összekeverjük, felengedjük a borral és a vízzel, és nyílt tűzön, habverővel állandóan verve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, könnyűvé, habossá nem válik. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, és rögtön kínáljuk, mert ha áll, összeesik.
Ha te is szereted a különlegességeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Besamel mártás - Recept