Borsodó - Recept

Az ősz a szüret időszaka, így előtérbe kerül a borfogyasztás is. Azonban mi van, ha nem megisszuk, hanem valami finomságot készítünk belőle, mint például a borsodó.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 mk liszt
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl kompótlé vagy víz
  • 1 ek rum

Elkészítés

A tojásokat, a cukrot meg a lisztet habverővel összekeverjük, felengedjük a borral és a vízzel, és nyílt tűzön, habverővel állandóan verve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, könnyűvé, habossá nem válik. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, és rögtön kínáljuk, mert ha áll, összeesik.

Ha te is szereted a különlegességeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Besamel mártás - Recept

Fotó: weindorf-nuertingen.de

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
A kormány a szerdai ülés alkalmával döntött arról, hogy megemelik a babaváró hitel korhatárát, mivel "indokolt és elfogadható" a családügyi szervezetek ezzel kapcsolatos kérése.
Lifestyle
Ha a hatékony és tartalmas alvás a célod, akkor alaposan meg kell válogatnod, milyen ételeket fogyasztasz lefekvés előtt.
Lifestyle
Pillanatok alatt elkészítheted azt a házi csodaszert, melynek segítségével minden makacs foltot eltüntethetsz a lakásból – ráadásul a pénztárcád sem fogja megérezni.
Sztárok
A múlt századi Magyarország egyik nagy divatdiktátora és ünnepelt színésznője volt Mészáros Giza, aki rendkívül méltatlan, tragikus körülmények között vesztette életét.
Lifestyle
December 10-én megnyitotta kapuit a Shein első hazai üzlete a budapesti Sugár Bevásárlóközpontban, az Örs vezér terén. A közkedvelt divatmárka - amely eddig főként az online platformjairól volt híres...
Lifestyle
Sokan dilemmáznak, hogy karácsonykor vágott fenyőt vegyenek-e, vagy műfenyőt. Ezt mindenki maga dönti-e el, viszont mi megmutatjuk, melyik a környezetbarátabb.