10 étel a cukorbetegség ellen
A cukorbetegek világnapján összegyűjtöttünk 10 olyan ételt, amelyeket a diabétesszel küzdők is nyugodt szívvel ehetnek. Olvasd végig cikkünket és tudd meg, mely növények fogyasztása ajánlott!
Bab
Cukorbetegként bátran fogyasszunk babot, csicseriborsót és lencsét. A kutatók szerint a hüvelyesek javítják a vércukorszintet és a vérnyomást is, továbbá gazdagok fehérjékben és rostokban, amelyek garantálják a szívünk egészségét is.
Ginseng
Ez a csodálatos kínai növény, amelyet életgyökérnek is hívnak, amellett, hogy segíti a koncentrációt, elűzi a fáradtságot és élénkít, növeli az inzulintermelést is. Ihatjuk teaként, de a drogériákban tabletta formájában is kapható.
Fahéj
Tudományosan bizonyított, hogy a fahéj csökkenti a vércukorszintet, ráadásul segít megelőzni a különböző szívbetegségeket. Ízesítsük ételeinket fahéjjal vagy juttassuk be szervezetünkbe kapszula formájában.
Paradicsom
A tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag paradicsom csökkenti a reumás panaszokat és a gyulladásokat, továbbá alacsony szénhidrát tartalma miatt bátran fogyaszthatják a diabétesszel élők is.
Bazsalikom
Ez a jellegzetes illatú, Dél-Európában különösen népszerű növény segít megelőzni az étkezések utáni vércukorszint-emelkedést és csökkenti a koleszterinszintet is.