Citromhéjjal sütött laska gomba kalap, parmezánnal - Recept

A gomba nem csupán egészséges, de finom is, épp ezért sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk.

Hozzávalók

  • 8 laska gomba kalap
  • 1 citrom reszelt sárga héja
  • citrom bors, kakukkfű
  • olívaolaj
  • parmezán

Elkészítés

A laska gomba szárait vágjuk le, csak a kalap maradjon. Olajozzuk be őket, majd szórjuk meg citrom borssal, kakukkfűvel és reszeljük rá a citrom héját. Hőlégkeveréses módban, 200 fokon süssük 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg alaposan reszelt parmezánnal, és kínáljunk hozzá pirítóst.

Tipp: barna laska gombával is próbáljuk ki, amit sütés előtt reszelt sajttal szórunk meg.

Ezt is ajánljuk: Gombás szendvicskrém - Katt ide!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
A 2022-ben kirobbant ukrajnai háború miatt számos európai ország ismét bevezette, vagy épp megerősítette a kötelező sorkatonaság intézményét, ekként növelve katonai kapacitását. Vajon Magyarország is...
Lifestyle
Az Oroszlán nagy áttörést érhet el az életében. Napi horoszkóp.
Sztárok
Számos tengerentúli bulvárlap máris kész tényként kezeli, hogy Hollywood egyik legkedveltebb álompárja nemsokára összeházasodik, de vajon tényleg ez a helyzet?
Sztárok
Gondoltad volna, hogy a 32 esztendős énekesnő ennyire intim viszonyba kerül Dylan Sprouse-zal?
Lifestyle
A magyar nyelv páratlan gazdagsága és szépsége nemcsak a szavak jelentésében, hanem hangzásukban is megmutatkozik.
Lifestyle
Legközelebb, amikor a reggeli italodhoz nyúlsz, állj meg egy pillanatra, és gondolj bele: mit mesél rólad az a bögre, amely a kezedben van? Talán többet, mint gondolnád!