Klasszikus almás pite recept
Íme egy könnyű almás pite recept, amely kiváló desszert lehet családi összejöveteleken vagy a hétvégi ebéd után.
Hozzávalók
- 25 dkg sütőmargarin
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- ½ citrom leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
A töltelékhez
- 2 kg alma
- cukor
- fahéj
Elkészítés
A margarint és a lisztet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és addig gyúrjuk, amíg lágy tésztát nem kapunk, ezután kettéosztjuk és hagyjuk pihenni a tésztát,amíg a tölteléket elkészítjük. Ehhez az almákat megpucoljuk és lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tészta egyik felét kinyújtjuk és egy vajjal kikent és lisztezett tepsi aljába helyezzük. Ezután megszurkáljuk villával és egyenletesen elsimítjuk rajta a reszelt almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük,ezt is megszurkáljuk villával. Végezetül a tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd alaposan megsütjük.
Ezt is ajánljuk: Túrós pite - Katt ide!