Zöldséges-húsos bulgur recept
A török rizs egyre ismertebb lesz nálunk is,ráadásul jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz mint a fehér rizs. Így diétázóknak is érdemes kipróbálniuk ezt a szuper könnyű receptet.
Hozzávalók
- 15 dkg bulgur
- csirkemell
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 paradicsom
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés
A bulgurt egy tálba tesszük, ételízesítővel megszórjuk, majd 4dl forró vízzel felöntjük és lefedjük. Hagyjuk állni amíg fel nem szívja az összes vizet. Közben a csirkemellet megmossuk nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon süssük át alaposan. Miután a csirkemell elkészült a zöldségeket is futtassuk át az olajon,de vigyázzunk rá hogy még roppanósak maradjanak. Ezután az egészet keverjük a megpuhult bulgurhoz, majd végül adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is. Végezetül az elkészült csirkemellet tegyük egy tányérba és halmozzunk mellé egy kevés zöldséges bulgurt köretként.
Ezt is ajánljuk: Citromos csirke - Katt ide!