Fagyasztott eperlekvár recept

Eperszezonban sokszor nem is tudjuk, hogy mit kezdjünk a rengeteg piros finomsággal. Ez a különleges fagyasztott eperlekvár most ezen próbál segíteni.

Hozzávalók

  • 2 csésze eper
  • 4 csésze cukor
  • 1 csomag pektin
  • 3/4 csésze víz
  • fagyasztható tárolók

Elkészítés

Mossuk meg az epret, majd csöpögtessük le és egy krumplinyomó segítségével alaposan passzírozzuk össze. A péphez adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni 10 percig az epret. Míg a cukor áll addig a pektin a vízzel együtt tegyük egy serpenyőbe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük 2 percig. A pektint ezután vegyük le a tűzhelyről és adjuk az eperhez, majd addig kevergessük a masszát, amíg a cukor szinte teljesen el nem tűnik. Kanalazzuk a lekvárt a műanyag dobozokba, de figyeljünk rá, hogy legyen még 2 ujjnyi hely a tároló tetejénél. Egy napig hagyjuk állni az epres finomságot szobahőmérsékleten. Hűtőben 3 hétig, fagyasztóban pedig akár 1 évig eláll a különleges lekvár.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár - Katt ide!

Fotó: eclecticrecipes.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Váratlan, szinte villámcsapásszerű meglepetés éri a Szüzet a mai napon. Napi horoszkóp.
Sztárok
Bár Katalin és Vilmos a brit királyi család jövője, hiszen egy nap ők foglalják majd el Kamilla és Károly helyét, van, amin nem lesznek hajlandók változtatni uralkodópárként sem, senki kedvéért.
Lifestyle
Vannak receptek a tökéletes randevúhoz, de váratlan események olykor meghiúsíthatják ezt. Egy lány borzalmasan kínos szituációba keveredett, de a vele lévő pasi igazi úriemberként viselkedett.
Fashion&Beauty
Benes Anita márkája, a Daalarna már több mint 22 éve híres gyönyörűen kidolgozott csipkerészleteiről és mesébe illő textúráiról. A napokban lezajlott a márka legújabb, 2026-os kollekció fotózása,...
Lifestyle
Általában meg szokták kapni a levelet az adózók, de akad, amikor csak félresöprik, vagy elfelejtik.
Utazás
Várhatóan már az idén nyáron új szabadstrand nyílik Budapesten, és indulhat a Duna-fürdő tesztelése is.