Csirke saltimbocca bazsalikomos krumplipürével
Ennek az olasz eredetű ételnek a csirkés változata, legfőképp a bazsalikomos krumplipürének köszönhetően igazi nyári hangulatot kelt.
Hozzávalók
Csirke
- 1 pár csirkemell
- 2 nagy bazsalikomlevél
- 2 szelet prosciutto
- 1 ek. olívaolaj
- 2 ek. fehérbor
- 100 ml csirke alaplé
Krumplipüré
- ½ kg krumpli
- 2-3 ek.tej
- 1 ek. reszelt parmezán
- 1-2 ek. aprított bazsalikom
Elkészítés
Elsőként készítsük el a krumplipürét, vagyis forraljunk sózott vizet és főzzük a megpucolt, felkockázott krumplit 15-20 percig, míg puha nem lesz. Szűrjük le, törjük össze és adjuk hozzá a tejet, a parmezánt és a bazsalikomot. Ízesíthetjük ízlés szerint borssal, sóval, majd tartsuk melegen. Ezután vágjuk ketté (de ne teljesen) és nyissuk ki a csirkemelleket, majd tegyünk bele egy bazsalikom levelet, végül hajtsuk vissza, tekerjük át egy prosciutto sonkával és rögzítésként szúrjunk bele hústűt vagy fogpiszkálót. Egy serpenyőben melegítsünk olajat és süssük a csirkemell mindkét oldalát 2-3 percig. Adjuk hozzá a bort, hagyjuk, hogy kicsit párologjon, majd öntsük fel a csirke alaplével és nagyjából 5 percig pároljuk. Vegyük ki és tálaljuk a krumplipürével.
Fotók: bbcgoodfood.com, threemanycooks.com