Még nincs válasz - Nálunk is veszélyben a közszolgálati média?

Görögországban költségtakarékossági okokból felfüggesztették a közmédia működését. Itthon is jóval magasabb a közszolgálati csatornák működésének költsége, mint amit két legnagyobb kereskedelmi televízió költ a fenntartásra - olvasható a Hír 24 oldalán megjelent cikkben.

Görögországban takarékossági okokból függesztették fel a közszolgálati médiák működést, így itthon is felmerült a kérdés, hogy vajon a terveznek- e hasonló megszorításokat nálunk is a közeljövőben.

Sokba kerül a közmédia

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A Magyar Rádió és Televízió, valamint az MTI működése együtt évente több legalább 78 milliárd forintba kerül, míg a két vezető kereskedelmi televízió ennél jóval kevesebb pénzt fordít a működésre.

Ráadásul a nézettségi számaik ennek ellenére is magasabbak, mint a közszolgálati médiumoké, így akár előfordulhat itthon is, hogy csökkentik a közmédiumok költségvetését, de egyes csatornák megszűnése is elképzelhető megoldás lenne.

Megszüntetés vagy költségcsökkentés

A görögországi döntés kapcsán az RTL Híradó megkereste a kormányszóvivőt és a Nemzetgazdasági Minisztériumot is, azzal a kérdéssel, hogy tervezik- e a költségvetés csökkentését vagy akár egyes csatornák megszüntetését.

A szóvívői iroda azonban nem válaszolt a megkeresésre, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig későbbi időpontban szeretne bővebb tájékoztatást tartani. Így továbbra sincs megnyugtató válasz a közmédiában dolgozók számára az üggyel kapcsolatban.

Forrás:hir24

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Sztárok
Vasárnap este a Sztárbox hatodik negyeddöntőjében a férfi könnyűsúly, a férfi középsúly és a férfi nehézsúly kategória egy-egy versenyzője mérkőzik meg egymással a ringben. A nézők közül sokan...
Sztárok
Habár idehaza sokan még nem ismerik a nevét, a világot egyre jobban uralja az az énekesnő, akinek az idei év egyik nagy slágerét is köszönhetjük.
Sztárok
Bár első látásra meg nem mondanánk a két nőről, hogy testvérek, hiszen nem igazán hasonlítanak egymásra, vitathatatlan, hogy mindketten a maguk módján csinosak, és valódi természetes szépségek.