Recept

Currys csirke spárgával tortillában

Nyáron nem igazán kívánjuk a nehéz ételeket, de azért vágyunk a különleges ételek ízére. Ez a recept tökéletesen kielégíti mindazokat, akiknek nincs sok idejük főzni, de szeretnének valami finomat enni.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg spárga
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 db tortilla
  • 2 db paradicsom
  • fél fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • curry
  • snidling
  • bors

Elkészítés

Serpenyőben, kevés olajon olvasszunk vajat, majd ehhez adjuk hozzá a meghámozott, félbevágott spárgát. Pároljuk 8-10 percig. Eközben vágjuk fel kockákra a csirkemellet és a hagymát is. A hagymát pirítsuk meg egy kis olívaolajon, aztán adjuk hozzá a csirkemell kockákat. Curryvel, sóval és borssal ízesítsük. Miután kész van a spárga és a csirke, vegyük elő a tortilla lapokat, kenjük meg tejföllel, majd szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel. A paradicsomot vágjuk karikákra, és helyezzük el a tortillákon. Ezután tegyük rá a húst és a spárgát is. A tetejét szórjuk meg reszeltsajttal, göngyöljük fel. Tegyük bele a kész darabokat egy kevés olajjal kikent tepsibe, majd süssük őket 180 fokon 8 percig. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis snidlinggel a tetejét.

Ha a desszertnél is az egszerűség a fő szempont, kóstold meg a joghurtos lepényt!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.