Mediterrán ízvilág - Pesto szósz házilag
A pesto egy igazán különleges íz világot képvisel: a mediterránt. Remekül feldobja a legegyszerűbb ételeket is, mint a pirítóst, vagy a tésztaféléket. Minden falat az olasz éttermek hangulatát idézi.
Hozzávalók
- 3 dkg fenyőmag
-
3 dkg parmezán
-
1 csokor turbolya
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyemzöld
-
fél dl olívaolaj
-
só
Elkészítés
A fenyőmagokat, zsiradék nélkül, aranysárgára pirítjuk. A parmezánt lereszeljük, a fokhagymát megtisztítva, összevágjuk. A turbolya- és a petrezselyemleveleket megmossuk, majd finomra vágva összekeverjük a fenyőmagokkal, a parmezánnal és a fokhagymával. Ezután aprítógépben pépesítjük. Ha nincs aprítógép, habverő segítségével dolgozzuk simára, és várjunk, amíg homogén nem lesz. Az olajat szépen lassan adagoljuk hozzá. Ha kész, sóval ízesíthetjük.
Kóstold meg a paradicsomos pestót!