Mediterrán ízvilág - Pesto szósz házilag

A pesto egy igazán különleges íz világot képvisel: a mediterránt. Remekül feldobja a legegyszerűbb ételeket is, mint a pirítóst, vagy a tésztaféléket. Minden falat az olasz éttermek hangulatát idézi.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    3 dkg fenyőmag
  • 3 dkg parmezán

  • 1 csokor turbolya

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyemzöld

  • fél dl olívaolaj

Elkészítés

A fenyőmagokat, zsiradék nélkül, aranysárgára pirítjuk. A parmezánt lereszeljük, a fokhagymát megtisztítva, összevágjuk. A turbolya- és a petrezselyemleveleket megmossuk, majd finomra vágva összekeverjük a fenyőmagokkal, a parmezánnal és a fokhagymával. Ezután aprítógépben pépesítjük. Ha nincs aprítógép, habverő segítségével dolgozzuk simára, és várjunk, amíg homogén nem lesz. Az olajat szépen lassan adagoljuk hozzá. Ha kész, sóval ízesíthetjük.

Kóstold meg a paradicsomos pestót!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Sokan főleg a sajtóból, valamint a közösségi médiából értesültek róla, hogy szombaton Ferenc pápa halála miatt nemzeti gyásznap lesz Magyarországon.
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.