Parmezános gombakrémleves

Ez a melegen gőzölgő, lágy, tejszínes ízű, parmezánnal megbolondított gombaleves mindig jól esik. Finom ízével minden ebédet feldob.

Hozzávalók

  • 1 kg gomba
  • csipetnyi só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg parmezán

Elkészítés

A megtisztított gombákat és a meghámozott hagymát vagdossuk apróra, és olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a lisztet, hígítsuk a borral, és ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük kb. 15 percen keresztül. Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel még egyszer. Miután levettük a gázról, keverjük hozzá a reszelt parmezánt, majd mindezt turmixoljuk össze.

Egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.

Kóstold meg a paradicsomos-gombás pennét!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Eddig sem titkolta a közönség nagy része, hogy szerették volna, ha Győzike kiesik A Nagy Duettből. Dér Henivel azonban nagyon megvoltak elégedve.
      Lifestyle
      A természetes tojásfestés nemcsak gyönyörű, de varázslatos hangulatot is kölcsönöz az ünnepnek. Hat házi megoldás, amitől a tojásaid a húsvéti asztal sztárjai lesznek.
      Egészség
      Elsőre teljesen egészségesnek tűnik néhány kaja a szupermarketben, és szívesen veszed le őket a polcról, de ha jobban utána nézel, ez már nincs teljesen így.
      Lifestyle
      Fokozottabban fog ellenőrizni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a húsvéti időszakban, írja az MTI.
      Home&Design
      Most dől el, milyen lesz a kerted idén nyáron. Íme, három különleges virág, amit ha most elültetsz, mindenki csodájára jár majd a virágágyásodnak.
      Lifestyle
      Van egy olyan konyhai maradék, amely a leandert buján virágzó bokorrá teszi, ha megfelelően alkalmazod ezt a titkos "szupertrágyát".